FORMACIÓ I TALLERS

Formació i tallers

JOVES

Oferim tallers en l’àmbit de l’educació formal, a partir de 3r d’ESO i en l’àmbit de l’educació no formal.  La base de les nostres formacions amb el jovent és la sexualitat positiva. Per poder abordar-la, apostem per la creació d’espais vivencials, de cura, de revisió i reflexió on a partir de dinàmiques es convida a l’alumnat a entrenar el pensament crític per poder parlar de sexualitats des de la naturalitat i el respecte. Les drogues son un altre àmbit que abordem especialment per la seva relació amb la presa de decisions. No busquem que pensin com nosaltres però sí que pensin. Si vols saber més sobre els nostres tallers, fes un clic al catàleg.

PERSONES AMB DISCAPACITAT

A tothom se’ns hauria de garantir els drets sexuals i reproductius, però hi ha grups poblacionals que encara avui en dia estan envoltats de mites i tabús que dificulten l’ accés a espais on poder parlar sobre sexualitat sense ser infantilitzats. L’educació sexual és una eina que s’ha d’adaptar en contingut per ser útil, però mai amagar.

PROFESSIONALS I UNIVERSITATS

Com a professionals (o futurs/es professionals)  sou referents per a moltes persones, d’aquí la importància d’aplicar la perspectiva de gènere i construir una base coeducativa que fomenti la diversitat com a valor per combatre la discriminació i afavoreixi el pensament crític i relacions lliures, de cura i plaents. Per poder aplicar-ho es indispensable, tenir eines i fer una revisió personal pel que fa a la pròpia vivència i concepció de la sexualitat.

A MIDA

Valorem necessitats específiques per poder realitzar tallers a mida. Si us interessa, ens podeu contactar i en parlem.

FAMÍLIES I XARXA DE CURA

Som persones sexuades des de que van néixer (fins i tot abans) i ho i ho serem , tota la vida. La mentalitat adulta ens fa pensar de vegades, que aquesta sexualitat va relacionada directament amb pràctiques sexuals o amb els genitals, quan realment aquests dos aspectes formen part de la sexualitat però no la representen en la seva totalitat.

 

L’educació sexual comença en la família i/o amb a la xarxa de cura (i continua en ella tot i haver molts agents implicats) amb els valors, la comunicació, el respecte, l’autoestima i el pensament crític els quals son la base d’aquesta educació ja que ajudaran a construir la futura mirada dels infants. El jovent no sap més que nosaltres, ni aprenen sols (bé de vegades sí i malament), ni encara son massa petis/es per parlar de sexualitat i drogues, nosaltres tenim una cosa que la canalla no té, i és experiència i maduresa. Per tant tenim també la responsabilitat d’acompanyar cap a una sexualitat positiva on cada persona pugui decidir com viure-la de manera plena, gratificant i respectuosa.