Proves ràpides

VIH, SÍFILIS i VHC

QUÈ ÉS?

Si consideres que has tingut el risc d’infectar-te de VIH i/o sífilis i vols fer-te la prova, pots venir a la Fundació Antisida de Lleida o t’informem d’on podries realitzar-la. Has de saber que la  prova que realitzem és:

 

Ràpida, això vol dir que en 20 minuts podràs saber-ne el resultat.

Confidencial, tindràs un espai on podràs rebre de manera personal assessorament, suport emocional i acompanyament a altres recursos (si és necessari)

 

Gratuïta, tot i que no vol dir que no tinguin cap cost. Si vols col·laborar amb un donatiu al manteniment i millora dels nostres serveis fes-ho aquí o la recepció del centre.

La prova que realitzem és de quarta generació, la recomanació principal pel testatge del VIH.  Detecta si hi ha l’antigen p24 i anticossos de VIH. Per tal que el resultat en VIH sigui fiable han d’haver passat 6 setmanes des de la pràctica que es considera de risc. També en el cas de sífilis i VHC el període finestra és de 6 setmanes. Si no ha passat aquest temps t’hauries de repetir les proves un cop passi aquest període, que se’l coneix com a període finestra i que descriu el temps en què el cos encara no ha detectat la possible infecció.

COM ES FA LA PROVA?

La prova es realitza a partir d’una petita punxada al dit per a extreure una mostra de sang que serà dipositada en una tira reactiva que s’encarregarà de detectar la presència d’anticossos.

Si necessites més informació sobre el VIH, consulta la pàgina VIH i sífilis.

Davant un resultat negatiu

Significa que no es detecten anticossos del virus. Per tal que sigui un resultat totalment confiable, cal que hagin transcorregut 6 setmanes des de l’última exposició de risc.

 

Si no es compleix el criteri de temps, caldria repetir el test.

Davant un resultat positiu

Un resultat positiu de VIH sempre s’ha de confirmar mitjançant una segona prova que es realitza a l’hospital de referència.

 

Si el resultat d’aquesta segona prova confirma el resultat positiu, et donarem el suport que necessitis.