SENSIBILITZACIÓ

Punt d'atenció Lila

QUÈ ÉS?

Espai segur que neix amb l’objectiu de contribuir a l’eliminació de les violències sexuals que pateixen les dones i persones heterodissidents als espais de lleure públics.

 

Aquesta intervenció parteix de la convicció que per acabar amb les agressions sexistes i sexuals a l’espai públic, entre moltes altres coses, calen intervencions comunitàries, col·lectives i feministes que tinguin com a objectiu la transformació social.

 

A l’espai públic conviuen la violència explícita i la implícita. La primera en forma d’agressions sexistes i sexuals, que van des de la floreta verbal fins a l’abús sexual i la segona, la violència implícita, que es configura com un mecanisme de control i opressió dels cossos de les dones.

Això ens porta, com a punt d’atenció lila, marcar objectius a les nostres intervencions, com ara:

. . . VISIBILITAT

Fer visibles les agressions sexuals de què són objecte les dones i les persones heterodissidents, contextualitzant-la en la violència de gènere que té més a veure amb aquesta demostració de poder per part de l'agressor que no pas amb una suposada expressió de la seva sexualitat.

. . . ESPAIS LLIURES

Aconseguir espais d'esbarjo lliures d'agressions i on ens puguem relacionar de manera consentida.

. . . VIOLÈNCIA MASCLISTA

Contribuir a l'eradicació de les violències masclistes, posant especial èmfasi que la responsabilitat és de tothom, tant de qui agredeix, com de qui observa i no actua.

QUÈ OFEREIX?

L’acció duta a terme al punt d’atenció lila és de:

  • Informació
  • Assessorament
  • Acompanyament en les violències masclistes i Lgtbifòbiques
  • Sensibilització i visibilització de les violències sexuals

El punt d’atenció lila és un espai de referència de la festa, fàcilment localitzable, on tothom sap que es pot dirigir en cas que sigui necessari o vulgui rebre informació. NO és un espai lúdic.

A la carpa es poden trobar materials específics de la campanya contra les violències d’abast local, comarcal o provincial, segons les especificitats de cada intervenció i necessitats de cada municipi i/o espai festiu.

En cas d’agressió, l’acció se centra en les necessitats i els requeriments de la persona agredida oferint un acompanyament diferenciador que, difícilment, es pot oferir en altres serveis d’atenció. Es respectarà en tot moment el criteri de la persona agredida mentre se li atén (anonimat, si vol denunciar o no…).

Què ens ajuda a fer bé la nostra tasca?

. . . ACCIÓ COORDINADA

Una acció coordinada amb tots/es els i les agents implicades a la festa (professionals de la seguretat privada, seguretat pública.

. . . IMPLICACIÓ I COMPROMÍS

Implicació i compromís de ladministració local.

. . . SOCIAL I FEMINISTA

Vincle amb el teixit social i feminista del territori: formacions vivencials i intergeneracionals.

. . . PROTOCOL D'ACTUACIÓ

Un protocol d'actuació local com a marc de referència. Cal que les i els agents implicats estiguin informats del protocol.

COM ACCEDIR-HI?

Si la teva entitat/administració/empresa està interessada en el punt d’atenció lila, contacta amb nosaltres a: