L’Associació Antisida de Lleida reclama més inversió en prevenció i sensibilització del VIH

L’entitat commemora el Dia Memorial de la Sida en record de les víctimes

L’Associació Antisida de Lleida ha commemorat avui 15 de maig el Dia Memorial de la Sida, una celebració emotiva en record a totes aquelles persones que han mort com a conseqüència del VIH/sida a Lleida. “Lamentablement les infeccions es continuen produint ja que les accions no tenen l’efectivitat suficient” ha senyalat el president de l’entitat, Joan Fibla, que ha recalcat la importància d’invertir més esforços i dotació econòmica en la prevenció i sensibilització en la malaltia.

“Pel 2014 encara no està definit el finançament dels programes de prevenció i això ens preocupa a moltes entitats” ha afirmat Fibla, que ha afegit que el 30% dels infectats per VIH no ho saben. El president també ha explicat que tot i que els casos de mortalitat per sida s’han reduït “no es pot baixar la guàrdia” perquè segueixen les infeccions. En aquest sentit, Lleida registra al voltant de 12 noves infeccions per VIH cada any. Des del 2001, s’han detectat més de 500 persones amb VIH a la demarcació de Lleida.

Familiars, amics i amigues, voluntaris i voluntàries i representants de les administracions han reivindicat la lluita per la igualtat, la dignitat i contra l’estigma i la discriminació social. Any darrera any, el Dia Memorial de la Sida és en un dels actes centrals per fomentar la importància de la informació, la prevenció i la defensa de la imatge i de la dignitat com a persona dels portadors/es del VIH i dels malalts/es de la sida. A més, s’ha convertit en una oportunitat única per veure l’exposició de tapissos elaborats a mà per les famílies i amics i amigues i cedits per l’Associació Projecte dels Noms de Barcelona.

L’Associació Antisida de Lleida porta més de 20 anys treballant a Lleida amb l’objectiu de millorar de forma integral la qualitat de vida de les persones afectades per VIH/sida. La seva tasca s’estructura en 4 àmbits: l’àmbit de sensibilització, prevenció i promoció per a la salut, amb els programes centrats en l’adolescent; l’àmbit d’atenció a les persones, amb diferents projectes de foment per a la salut, inserció social i laboral; l’àmbit de cooperació internacional, amb els projectes Gabra i VIH sense fronteres, i l’àmbit de participació, treball en xarxa i visibilització de l’entitat amb el programa multiplica en positiu.