Setmana Europea de la Prova del VIH al Campus de Cappont de la UdL

La Fundació Antisida de Lleida ha organitzat un cop més la Setmana Europea de la Prova del VIH. En aquesta ocasió, les proves de detecció ràpida del VIH i sífilis se centralitzaran dimarts 17 de maig, de 9.00 a 14.00 hores, en tres sales de l’edifici Polivalent del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida (carrer de Jaume II). Les persones interessades han de preguntar al punt informatiu.

L’objectiu d’aquesta acció és acostar la prova gratuïta, ràpida i confidencial, i informar sobre la importància del test ràpid del VIH per permetre a la persona beneficiar-se d’un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per evitar la reinfecció i la transmissió del VIH.

Es recomanable que es facin la prova del VIH les persones que han tingut relacions sexuals amb penetració sense preservatiu amb una o diverses parelles de les quals desconeixen si estaven infectades o no, i també les que han tingut alguna infecció de transmissió sexual.

La Fundació Antisida de Lleida és una entitat no governamental que promou activament la prevenció de la salut afectivo-sexual en aquest àmbit i que incideix directament a aquelles persones que han pogut tenir una conducta de risc. És important poder oferir de manera confidencial i voluntària un tracte personalitzat i professional en la matèria.