Reclamem de nou la implementació definitiva del Pacte Social contra l’estigma i la discriminació de les persones amb VIH

La Fundació Antisida de Lleida ha reclamat avui, 1 de desembre, Dia Mundial de la Sida, la implementació definitiva del Pacte Social contra l’estigma i la discriminació de les persones amb VIH, i que aquest vagi acompanyat d’una dotació pressupostària adequada i suficient per a la seva culminació, desenvolupament i seguiment. El president de l’entitat, Joan Fibla, ha llegit avui el manifest redactat conjuntament per les entitats que integren el Comitè 1 Desembre, Plataforma Unitària d’ONG-Sida de Catalunya, que està centrat en el “VIH amb qualitat de Vida, Superem les desigualtats en comunitat!”

“En els darrers anys, des del Comitè 1r de Desembre, plataforma a la que la Fundació Antisida està adherida, hem reivindicat i treballat incansablement per a la implantació del Pacte Social contra l’estigma i la discriminació de les persones amb el VIH per a garantir-ne els seus drets i la seva qualitat de vida. Malgrat que el mes de juny del 2020 el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar impulsar aquest Pacte Social en Acord de Govern del seu Consell Executiu, a dia d’avui aquest encara no és una realitat ni s’ha arribat a implementar”, ha llegit Fibla. El president de l’entitat també ha senyalat que el Pacte ha de ser el principal instrument polític i social a Catalunya per garantir tots els drets de les persones amb VIH i erradicar totes les formes d’estigma i discriminació.

“L’estigma i la discriminació no tan sols tenen un impacte sobre la seva salut física i el seu benestar i qualitat de la vida sinó també sobre la salut de tota la població, ja que és ben sabut que són el principal obstacle en la prevenció de noves infeccions i en a l’accés als serveis de diagnòstic i tractament del VIH. Per tant, cal una resposta basada en la garantia de drets humans i en l’eliminació de totes les desigualtats” ha senyat el president de la Fundació Antisida de Lleida.

Durant tot el dia, la Fundació Antisida de Lleida estarà ubicada a la plaça Paeria de Lleida on tindran llocs diferents activitats infantils i una actuació musical a les 17.30 hores. Els diners recollits avui amb motiu del Dia Mundial de la Sida permetran oferir ajuts de primera necessitat a població en risc d’exclusió social de la demarcació de Lleida.