Lleida registra 30 nous casos d’infecció per VIH el 2014

Lleida ha registrat 30 nous casos d’infecció per VIH durant el 2014. Des del 2001, s’han detectat a la demarcació de Lleida prop de 600 casos de VIH. Segons ha explicat el president de l’Associació Antisida de Lleida, Joan Fibla, es tracta d’una xifra que malauradament es manté estable, tot i les diferents campanyes i accions de prevenció que es porten a terme des de les administracions i les entitats. Per això, Fibla ha reclamat l’execució del Pla d’Acció i la revisió de les actuals polítiques de prevenció del VIH.

“Denunciem, després de 4 anys consecutius fent-ho, que no existeix resposta a les demandes concretes realitzades sobre la necessitat de revisar els pressupostos destinats a salut pública o al fet de millorar l’actual model de relació contractual amb les entitats que impedeix un correcte funcionament de les activitats que realitzem” ha llegit el president de l’entitat en el manifest elaborat pel Comitè 1r Desembre amb motiu del Dia Mundial de Lluita contra la Sida.

Amb motiu del Dia Mundial de Lluita contra la Sida, l’Associació Antisida Lleida ha organitzat diferents activitats a la demarcació de Lleida. A Lleida ciutat hi ha un estand informatiu a la plaça Paeria durant tot el dia, xocolatada popular a càrrec de les vocalies de dones de Lleida, animació infantil i dansa urbana a partir de les 17.30 hores. Les accions també s’han portat a terme a la Seu d’Urgell i el Pont de Suert, entre d’altres. L’Associació Antisida de Lleida treballa, des de 1991, per fomentar hàbits saludables i promocionar la prevenció de la salut a tots els col·lectius, especialment en aquells més vulnerables.