L’Associació Antisida Lleida renova el conveni de col·laboració amb la Paeria

Fa anys que ambdues parts desenvolupen un treball conjunt pel que fa a accions de sensibilització per promoure programes promoció i prevenció de la salut i vetllar per la integració social de les persones VIH positives o malaltes de sida

signatura_convenis_paeria

La Paeria i l’Associació Antisida de Lleida han renovat el conveni de col·laboració que ambdues parts desenvolupen des de fa temps per seguir impulsant programes i projectes conjuntament que promoguin la promoció i la prevenció de la salut. El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de les Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, i el president de l’Associació Antisida Lleida, Joan Fibla, han signat el document posant en relleu el treball que es fa amb les persones VIH positives o malaltes de sida i les seves famílies. L’alcalde Ros ha assenyalat s’ha de continuar incidint per sensibilitzar la població i perquè es deixi d’estigmatitzar aquest col·lectiu. Ros ha explicat el punt d’atenció únic que també es promou des de la Paeria, gestionat per l’entitat, per assessorar i informar en temes de salut, formació i inserció laboral a persones que exerceixen la prostitució. 

El tinent d’alcalde Rodamilans ha apuntat que la informació i la formació són dos aspectes clau que es contemplen en el conveni i que s’ha de lluitar per evitar que els malalts portadors dels virus encara siguin persones estigmatitzades. També s’ha de fer difusió i pedagogia sobre les vies de contagi perquè amb accions de prevenció i de promoció d’una bona salut afectiva i sexual. Igualment, ha felicitat Antisida Lleida pel treball que fa.

El president de l’associació ha manifestat que l’objectiu del conveni és donar servei a la societat i generar projectes conjunts amb altres entitats per lluitar contra la discriminació relacionada amb el VIH/sida. Segons ha comentat, s’ha de fer front al problema de rebuig social existent, una lluita en la qual “ens hem d’implicar tots”. Fibla ha afirmat que hi ha molta feina a fer davant determinades actituds i maneres de veure la sexualitat.

Els eixos de col·laboració entre l’Ajuntament i l’entitat es concreten en diversos programes de prevenció, sobretot amb adolescents, joves i famílies. Entre altres, hi ha:

-el programa de sensibilització sobre el VIH/sida Dia per la Zero Discriminació (1 de març), del Dia Memorial de la sida (mitjans de maig) i la celebració del dia mundial de la dia (1 de desembre).

-“Saps de què va?”: Projecte compartit entre ambdues entitats per reduir conductes de risc associades a les drogues i el món laboral.

-“Max in love”. Programa de l’Ajuntament de Lleida de salut afectiva i sexual per adolescents de 4t d’ESO.

-Formació per a educadors/es del lleure. Mòdul de cinc hores de formació en els cursos de monitors i monitores de la Fundació Verge Blanca.

-MONEO: projecte d’educació familiar compartit entre ambdues entitats per millorar les relacions familiars durant l’adolescència

-“Nits Q Lleida”: projecte de l’Ajuntament de Lleida per a la promoció d’un oci nocturn cívic i saludable. L’Associació Antisida col·labora en la formació de voluntaris

Els regidors Paco Cerdà, José Luis Osorio, Carles Vega, Núria Marín, Francesc Gabarrell i Dolors López han assistit a la signatura del conveni, que s’ha fet al Saló del Retaule de la Paeria.

Text: La Paeria

signatura_conveni_paeria2