L’Associació Antisida de Lleida s’uneix contra la discriminació laboral per VIH a la Ruta #YoTrabajoPositivo

La campanya recorre empreses, sindicats, organitzacions i organismes públics fins l’1 de desembre, Dia Mundial de la Sida

L’Associació Antisida de Lleida s’ha unit a la campanya ‘#YoTrabajoPositivo Sense discriminació per VIH’ de l’organització Trabajando en Positivo. Del 15 d’octubre a l’1 de desembre, Dia Mundial de la Sida, la campanya, en forma de ruta, recorre empreses, sindicats, organitzacions i organismes públics. Avui, 20 de novembre, és l’Associació Antisida de Lleida qui acull la campanya. Per això, durant tot el dia, les xarxes socials de l’entitat faran difusió d’aquesta campanya d’informació i sensibilització a favor dels drets laborals de les persones amb el VIH.

La falta d’informació, els prejudicis i l’estigma associats a la infecció estan darrere de l’actitud discriminatòria en l’entorn laboral que provoca que moltes persones visquin amb por al fet que es conegui el seu diagnòstic, no siguin contractades o puguin perdre la seva ocupació.

Per aquest motiu, des del 2016, Trabajando en Positivo, organització composta per 17 organitzacions entre les quals l’Associació Antisida de Lleida, llança cada any la campanya ‘#YoTrabajoPositivo Sense discriminació per VIH’ amb la finalitat de sensibilitzar sobre la importància d’erradicar la discriminació associada al VIH en l’àmbit laboral i donar a conèixer els drets d’aquest col·lectiu en un àmbit imprescindible per al desenvolupament humà i econòmic de qualsevol societat.

bn_catalan-1