L’Associació Antisida de Lleida realitza prop de 500 proves de detecció precoç del VIH el 2014

L’Associació Antisida de Lleida va realitzar 490 proves ràpides de detecció precoç del VIH i altres infeccions sexualment transmissibles (IST) el 2014, 50 proves més que l’any anterior. La distribució d’aquestes proves per comarques seria, 476 a Lleida, 8 al Pont de Suert, 5 a la Seu d’Urgell i 1 a Balaguer. El resultat del total de proves realitzades ha estat 9 positius per VIH i 17 per sífilis.

Aquest servei de l’entitat format part dels programes de prevenció i promoció per a la salut. També s’inclou en aquest marc, el projecte Risc Zero d’atenció als treballadors i treballadores del sexe. En aquest sentit, el 2014 es van atendre a 510 persones en l’àmbit de la salut, l’atenció social i ajuda laboral. L’entitat també realitza accions educatives amb persones immigrades. El 2014, va treballar amb 15 entitats diferents.

A més, al llarg de l’any, l’associació realitza diferents accions de sensibilització i conscienciació a la població com el Dia de Sant Jordi, el Dia de la Prova, el Dia Memorial de la Sida o el Dia Mundial de Lluita contra la Sida.