L’Associació Antisida de Lleida realitza 26 proves ràpides del VIH el Dia de la Prova

L’Associació Antisida de Lleida va realitzar ahir 26 proves ràpides del VIH en el marc del Dia de la Prova. Els resultats de les proves van ser tots negatius en la detecció precoç del VIH. L’entitat va obrir la seva seu de Lleida de forma continuada per realitzar, sense cita prèvia, la prova ràpida del VIH de les 11.00 a les 18.00 hores.

Amb motiu del Dia de la Prova, l’Associació Antisida de Lleida va instal·lar dos estands informatius al Campus Universitari de Cappont i al Campus Universitari de Ciències de la Salut de Lleida. Durant tot el dia es va informar sobre la importància del test ràpid del VIH per permetre a la persona beneficiar-se d’un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per evitar la reinfecció i la transmissió del VIH.

L’associació ha realitzat 350 noves proves ràpides del VIH i altres infeccions de transmissió sexual (ITS) de gener a octubre de 2015. Del total d’aquestes 350 proves, 3 han donat un resultat positiu en VIH i 9 en sífilis. “Els casos positius de VIH han sigut persones heterosexuals amb una mitjana d’edat de 30 anys. Per això, cal fer un èmfasi especial en el col·lectiu jove i promoure actituds positives en l’àmbit de la sexualitat” ha explicat el president de l’Associació Antisida de Lleida, Joan Fibla.

L’Associació Antisida de Lleida és l’única entitat no governamental que promou activament la prevenció de la salut afectivo sexual en aquest àmbit i que incideix directament a aquelles persones que han pogut tenir una conducta de risc. És important poder oferir de manera confidencial i voluntària un tracte personalitzat i professional en la matèria.