L’Associació Antisida de Lleida presenta una moció al ple de la Paeria per fer front a l’estima i la discriminació relacionades al VIH/sida

La moció inclou impulsar el pacte social aprovat fa dos anys pel Parlament de Catalunya

Es crearà el “Mapa de municipis contra l’estigma i la discriminació

L’Associació Antisida de Lleida ha presentat una moció al proper ple de la Paeria de Lleida, que tindrà lloc divendres 27 de maig, per tal de posar de manifest la necessitat que totes les institucions s’impliquin per fer front a l’estigma i la discriminació relacionades al VIH/sida, ja que a dia d’avui, aquesta es considera una de les millors estratègies en la prevenció de l’epidèmia. La moció inclou impulsar el Pacte social contra la discriminació de les persones que viuen amb VIH, que va ser aprovat farà 2 anys pel Parlament de Catalunya, dins de l’Acord nacional per a fer front a l’epidèmia del VIH a Catalunya i contra l’estigma relacionat i que a dia d’avui encara no s’ha desplegat.

El Comitè 1r de Desembre Plataforma d’ONG-Sida de Catalunya, plataforma que integra a associacions de tot Catalunya entre elles l’Associació Antisida de Lleida, va engegar, el passat 1 de març, Dia per a la Zero Discriminació, una campanya per la qual demanava la implicació de les administracions locals en la lluita contra l’estigma i la discriminació relacionades al VIH/Sida. També es sol·licita el compromís a treballar des de les competències municipals per promoure la no discriminació en tots els seus àmbits d’actuació.

Des del Comitè 1r de Desembre es farà la coordinació i el seguiment de l’aprovació de la iniciativa en els diferents ens locals i s’inclouran al Mapa de municipis contra l’estigma i la discriminació, una eina que pretén visibilitzar tots aquells pobles i ciutats compromesos amb la defensa dels drets de les persones que viuen amb VIH.

Des de l’Associació Antisida de Lleida es convida a tothom a assistir al proper ple de la Paeria de Lleida, 27 de maig, i donar suport a la moció.