L’Associació Antisida de Lleida presenta la moció al ple de la Diputació de Lleida per fer front a l’estigma i la discriminació relacionades al VIH/sida

El ple de la Diputació de Lleida debatrà demà divendres 23 de setembre la moció per posar de manifest la necessitat que totes les institucions s’impliquin per fer front a l’estigma i la discriminació relacionades al VIH/sida, ja que a dia d’avui, aquesta es considera una de les millors estratègies en la prevenció de l’epidèmia. La moció inclou impulsar el Pacte social contra la discriminació de les persones que viuen amb VIH, que va ser aprovat farà 2 anys pel Parlament de Catalunya, dins de l’Acord nacional per a fer front a l’epidèmia del VIH a Catalunya i contra l’estigma relacionat i que a dia d’avui encara no s’ha desplegat.

El ple de la Paeria de Lleida ja va aprovar el passat mes de maig aquesta moció impulsada a través de la campanya del Comitè 1r de Desembre Plataforma d’ONG-Sida de Catalunya, plataforma que integra a associacions de tot Catalunya entre elles l’Associació Antisida de Lleida, en què demanava la implicació de les administracions locals en la lluita contra l’estigma i la discriminació relacionades al VIH/Sida. També es sol·licita el compromís a treballar des de les competències municipals per promoure la no discriminació en tots els seus àmbits d’actuació.

Des de l’Associació Antisida de Lleida es convida a tothom a assistir al proper ple de la Diputació de Lleida, 23 de setembre, i donar suport a la moció.