L’Associació Antisida de Lleida present al XIX Congreso Nacional sobre el Sida e ITS

Assisteix, del 3 al 5 d’abril a Alacant, a un fòrum de discussió científica, social i reivindicativa sobre els nous problemes que afecten les persones amb VIH i a la població general

L’entitat ha presentat un pòster sobre Sext@’t, l’aplicació d’informació confidencial sobre HIV/sida i altres infeccions sexualment transmissibles

L’Associació Antisida de Lleida està present, del 3 al 5 d’abril, a Alacant, al XIX Congreso Nacional sobre el Sida e ITS, organitzat per la Sociedad Española Interdisciplinaria del Sida (SEISIDA). En aquest marc, l’entitat ha presentat un pòster sobre l’aplicació Sext@’t, una aplicació d’informació confidencial sobre HIV/sida i altres infeccions sexualment transmissibles.20190405_poster_antisidalleida (1)

L’aplicació, adaptada per l’Associació Antisida de Lleida amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, permet als usuaris obtenir informació clara i accessible sobre el risc d’exposició al VIH i als altres IST, i donar suport a les persones que volen mantenir relacions sexuals saludables. Sext@’t incorpora una calculadora que proporciona als usuaris una avaluació fiable del risc d’exposició. L’aplicació també ofereix informació detallada sobre les infeccions sexualment transmissibles i com protegir-se contra la possibilitat de contraure-les. A més del component informatiu, l’aplicació facilita als usuaris la localització geogràfica dels serveis d’atenció i ONG’s que treballen en l’àmbit. També ofereix assessorament sobre la reducció del risc en les relacions sexuals.

Amb el lema “Més enllà del VIH: construint futur”, l’objectiu del congrés és generar durant 3 dies, un fòrum de discussió científica, social i reivindicativa sobre els nous problemes que afecten les persones amb VIH i a la població general. Durant el Congrés, s’han discutit aspectes com la cronicitat, l’envelliment i els nous models assistencials en l’atenció a pacients amb VIH.

SEISIDA és una societat fundada l’any 1988 i que té una característica que li diferencia d’altres societats científiques: els seus socis no són únicament professionals sanitaris (mèdics, ATS, farmacèutics…), sinó també professionals d’altres disciplines relacionades (psicòlegs, treballadors socials, sociòlegs…) i membres d’ONGs que treballen en l’àmbit de la sida. Això dóna a la societat una major complexitat, però també un major dinamisme i riquesa.