L’Associació Antisida de Lleida, “la Caixa” i el Consell Comarcal fomenten la contractació de col·lectius vulnerables entre l’empresariat local a l’Alta Ribagorça

El Grup Incorpora Lleida ha organitzat avui, 28 de març, a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça una jornada empresarial per presentar a l’empresariat local de l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran el programa Incorpora de ”la Caixa”, dirigit a facilitar l’accés al mercat laboral a persones en risc d’exclusió social com persones amb discapacitat, majors de 45 anys, joves en situació de vulnerabilitat, aturats de llarga duració, ex reclusos o víctimes de violència de gènere, entre d’altres.

L’acte ha estat presidit pel president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, acompanyat de Joan Fibla Palazón, president de l’Associació Antisida de Lleida i Josep Oms Moliné del programa Incorpora i ha comptat amb la participació d’una vintena d’empresaris del sector serveis principalment de l’hoteleria i la construcció.  Farrero ha destacat la importància de poder comptar amb serveis de formació i inserció a la comarca desprès d’anys de reivindicació dels mateixos ja que fins al moment els ciutadans s’havien de desplaçar 30 quilòmetres fins a l’oficina del SOC a Vielha. Aquests dos serveis es complementen i poden donar bons resultats en els processos de recerca de personal. Per la seva part, Oms ha destacat la importància que el programa estigui format per entitats socials ja que actuen com a nexe d’unió entre el món empresarial i el social donant resposta a les necessitats laborals del territori. En aquest sentit, el president de l’Associació Antisida de Lleida, Joan Fibla, ha explicat que a través d’aquest programa s’ha professionalitzat l’estratègia de recerca i que en el cas de la Ribagorça suposa un gran repte per les dificultats que comporta el fet de treballar en un àmbit rural on les problemàtiques de mobilitat i habitatge són constants, però que ho afronten amb gran confiança.

En el cas de la Ribagorça suposa un gran repte per les dificultats que comporta el fet de treballar en un àmbit rural on les problemàtiques de mobilitat i habitatge són constants, però que ho afronten amb gran confiança

Incorpora de “la Caixa” posa a disposició de l’empresariat un servei gratuït d’assessorament en responsabilitat social corporativa que fomenta la contractació de col·lectius desafavorits. A l’Alta Ribagorça el servei s’oferirà a les dependències de joventut ubicades al Pont de Suert cada dimarts de 15 a 20 hores. En aquest cas, el tècnic d’inserció laboral fa un paper fonamental perquè estableixen un pont entre les necessitats de les empreses i els suports que requereixen les persones, alhora que ofereixen formació, acompanyament i seguiment laboral a la persona.