L’Associació Antisida de Lleida i l’Oficina Jove posen en marxa el servei Assexorem per WhatsApp

L’Associació Antisida de Lleida i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell han posat en marxa el projecte pilot Assexorem, una consulta virtual via WhatsApp que estarà activa les nits d’algunes festes majors de la comarca amb l’objectiu que els joves hi puguin fer arribar els seus dubtes sobre relacions i sexualitat.
La regidora de Joventut de la Seu d’Urgell, Meritxell Planes, ha explicat que Assexorem és un servei d’assessorament a joves, de manera directa, ràpida i confidencial, sobre temes de sexualitat i conductes de risc, a través de WhatsApp. El projecte compta amb el suport de l’Associació Antisida de Lleida, que hi aporta una educadora, que serà l’encarregada de resoldre els dubtes que plantegin els joves a través d’aquesta app de manera totalment confidencial.
El servei s’activarà dissabte 19 de juliol, a la festa major d’Alàs, i continuarà els dies 2, 14, 23, 29 i 30 d’agost, i el dia 1 de setembre, des de les dotze de la nit fins a les quatre de la matinada, és a dir les nits de festa major de Castellciutat, Peramola, Montferrer, Oliana, Organyà i la Seu d’Urgell, i comptarà amb el suport de les comissions de festes d’aquestes poblacions alturgellenques.

El projecte també es concreta en tres vídeos breus (prevenció, expressió de sentiment i primera vegada i por), que queden també reflectits en tres cartells diferents, on hi ha un exemple de conversa amb la resposta del professional de la salut al jove. Aquests vídeos es penjaran a les xarxes socials amb la col·laboració de les diferents comissions de festes de les poblacions alturgellenques.

En la presentació d’Assexorem, el director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig, ha desitjat que aquest projecte pilot sigui un “èxit total” i ha assenyalat que “estem segurs que funcionarà, ja que els joves veuran que és un canal molt adequat per poder resoldre els seus dubtes”. Reig ha remarcat que “volem valorar com veuen els joves aquest projecte per poder extrapolar-lo a altres comarques del país”.

assexorat3 assexorat1 assexorat2