L’Associació Antisida de Lleida a les comarques de Lleida: serveis sociosanitaris a l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Noguera, les Garrigues i el Segrià

Des de l’Associació AntiSida de Lleida es du a terme, des de fa vint anys, un treball en xarxa amb altres agents socials i sanitaris per fomentar la promoció i la prevenció en l’àmbit de la salut sexual. Tot i que l’entitat te la seva seu social a la ciutat de Lleida, concretament al carrer Lluis Besa, 17, el seu marc d’actuació ha estat des de sempre la demarcació comarcal de les terres de Lleida. En aquest sentit, un dels objectius de la nostra entitat ha estat facil.litar l’accés als serveis a aquells ciutadans que viuen en poblacions allunyades. És amb aquesta finalitat que neixen els serveis sociosanitaris a comarques: un Servei d’informació, atenció i assessorament personalitzat per aquelles persones que vulguin fer alguna consulta relacionada amb sexualitat, vih/sida i altres Infeccions de transmissió sexual ubicat a una oficina jove de la comarca.

Foto a les Borges Blanques

La voluntat de l’entitat és acostar l’assessorament en afectivitat i sexualitat, la dispensació de material profilàctic i la realització de la prova ràpida VIH/sida als ciutadans i ciutadanes. Per aquest motiu, disposa de diferents punts d’actuació a les oficines joves a Pont de Suert, la Seu d’Urgell, Balaguer i les Borges Blanques. Aquests serveis són possibles gràcies al suport econòmic de la Diputació de Lleida i la col·laboració de la Direcció General de Joventut, Ajuntaments i Consells Comarcals.

L’objectiu del servei és afavorir la qualitat de vida dels seus usuaris/usuàries i fomentar la responsabilitat en la gestió de la seva salut. El servei també té una vessant comunitària, educativa i de sensibilització que aposta pel treball en xarxa amb la resta d’agents socials i sanitaris de la zona per oferir una millor atenció.

Foto al Pont de Suert

El centre del Pont de Suert està ubicat al carrer Aigüestortes, 12 baixos, i l’horari d’atenció és els dimecres de 16.30 a 20.30 hores. L’espai de la Seu d’Urgell es troba ubicat a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, al camí de la Palanca i està obert els dilluns de 16.30 a 19.00 hores. A Balaguer, el servei es troba a la carretera de Camarasa, 7 i el seu horari és els dijous de 17.00 a 20.00 hores. A les Borges Blanques, estem al carrer Avemaria, 14, el primer i segon dijous de cada mes de 17.00 a 20.00 hores. A més, l’Associació Antisida de Lleida ofereix assessorament telefònic en horari d’oficina al 973 26 11 11 i també per e-mail a consulta@antisidalleida.org. Tota la informació i horaris també els podeu trobar a la pàgina web www.antisidalleida.org.

 

Joan Fibla

President de l’Associació Antisida de Lleida