La Fundació Antisida de Lleida va atendre més de 2.700 persones als serveis de promoció de la salut el 2020

La Fundació Antisida de Lleida va atendre 2.714 persones l’any 2020 al servei de promoció de la salut que ofereix a 5 comarques lleidatanes: el Segrià, el Pla d’Urgell, l’Alt Urgell, la Noguera i l’Alta Ribagorça. En aquests serveis s’ofereix assessorament i acompanyament confidencial al voltant de les sexualitats. També es dispensa material profilàctic gratuït i lubrificants. En total, l’any anterior es van repartir 42.443 unitats de material profilàctic i preventiu.

L’entitat desenvolupa les diferents accions de les 3 àrees d’actuació de l’entitat, l’àrea de promoció i prevenció de la salut, l’àrea d’atenció especialitzada i l’àrea d’atenció i inclusió social. La memòria 2020 de l’entitat recull les actuacions realitzades.

L’àrea de promoció i prevenció de la salut inclou intervencions educatives, formació, accions de promoció en espais d’oci i punts d’Atenció Lila i la prova ràpida de detecció del VIH, entre altres. L’any 2020, en aquesta àrea, Antisida Lleida va realitzar intervencions educatives a 4.359 persones i 361 proves ràpides.

L’àrea d’atenció especialitzada inclou el servei d’atenció psicològica, el servei d’intermediació i orientació laboral i el programa incorpora. Precisament, l’any 2020 el servei de prospecció empresarial i inserció social va atendre 436 persones.

En l’àrea d’atenció i inclusió social, l’entitat gestiona els pisos d’inclusió, el pis d’acollida, el servei d’atenció social i els ajuts primera necessitat, entre altres. L’any anterior, es van destinar més de 16.000 €  a ajuts de primera necessitat.

Tags :