La Fundació Antisida de Lleida realitzarà proves de detecció ràpida de VIH i sífilis a la Universitat de Lleida

La Fundació Antisida de Lleida realitzarà proves de detecció ràpida del VIH i sífilis del 22 al 24 de novembre a diferents facultats de la Universitat de Lleida, en el marc de la Setmana Europea de la Prova. L’objectiu d’aquesta acció és acostar la prova gratuïta, ràpida i confidencial, i informar sobre la importància del test ràpid del VIH per permetre a la persona beneficiar-se d’un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per evitar la reinfecció i la transmissió del VIH.

En concret personal tècnic de l’entitat realitzarà proves de detecció ràpida de 9.00 a 14.00 hores, a:

  • 22 de novembre: Facultat de Medicina (carrer de Montserrat Roig, 2) i Facultat de Lletres (plaça de Víctor Siurana, 1)
  • 23 de novembre: Campus Cappont (carrer de Jaume I)
  • 24 de novembre: INEFC Campus Lleida (la Caparrella, s/n) i Campus Agroalimentari, Forestal i Veterinari (avinguda Alcalde Rovira Roure, 191)

També hi haurà una taula informativa a cada centre.

Es recomanable que es facin la prova del VIH les persones que han tingut relacions sexuals amb penetració sense preservatiu amb una o diverses parelles de les quals desconeixen si estaven infectades o no, i també les que han tingut alguna infecció de transmissió sexual.

L’Associació Antisida de Lleida és una entitat no governamental que promou activament la prevenció de la salut afectivo-sexual en aquest àmbit i que incideix directament a aquelles persones que han pogut tenir una conducta de risc. És important poder oferir de manera confidencial i voluntària un tracte personalitzat i professional en la matèria.