El Parlament aprova la llei contra l’homofòbia

Des de l’Associació Antisida de Lleida també ens volem fer ressò de l’aprovació per part del Parlament de Catalunya de la llei contra l’homofòbia.

El Parlament va aprovar el 2 d’octubre la llei de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals, i transsexuals i per a l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia, una norma que protegirà de forma genèrica els drets de la comunitat LGTB i que suposa donar resposta a una reclamació històrica d’un col·lectiu que fa només tres dècades es veia en posició d’anar a la presó per la condició sexual dels seus integrants.

La normativa, pionera a l’Estat, va comptar amb els vots a favor de CDC, ERC, PSC, EUiA, Ciutadans i la CUP. Hi han votar en contra els diputats del PPC i els d’Unió.

La llei al·ludeix a tots els àmbits, del laboral al sanitari, i inclou un element clau per dotar-la de contingut: un règim sancionador. Es defineixen infraccions lleus, greus i molt greus, sancionades econòmicament, amb la inhabilitació d’activitat i amb el veto a poder rebre ajudes públiques.

Gairebé tots els grups han convertit els seus torns en un missatge de reconeixement al col·lectiu LGTB i a la resta de parlamentaris que han participat en l’elaboració de la norma, menys el PPC, que l’ha qualificat d’innecessària i fins i tot de discriminatòria. “És discriminació, encara que sigui positiva”, ha dit la diputada popular Dolors López.