La Fundació Antisida de Lleida fa una crida per acabar amb l’estigma de les persones amb VIH

La Fundació Antisida de Lleida ha reclamat acabar amb l’estigma de les persones amb VIH en el marc del Dia Mundial de la Sida 2022. ‘Si no volem perpetuar l’estigma, desfem l’estigma! Acabar amb l’estigma de les persones amb VIH és una responsabilitat comuna!’, aquest és el lema escollit d’enguany per les 20 entitats catalanes que formen part del Comitè 1er de Desembre. El president de la Fundació Antisida de Lleida, Joan Fibla, ha llegit avui, a la plaça Paeria de Lleida, el manifest del Dia Mundial de la Sida 2022.

“Avui, 1 de desembre, Dia Mundial de la Sida 2022, celebrem l’aprovació, per fi, del pla operatiu del Pacte Social contra l’estigma i la discriminació envers les persones amb el VIH i Sida, que contempla les mesures i accions concretes d’aquest Pacte Social i els mecanismes per al seu seguiment i avaluació, de forma compartida per tots els agents polítics, socials, sindicals i professionals del país”, ha llegit Fibla, que ha afegit “volem alertar que en una situació mundial de creixement de les situacions de vulneració dels drets humans i d’augment de les desigualtats, és més important que mai interpel·lar al conjunt de la població per a que no es compri el relat de la por infundada envers les persones vulnerabilitzades.”

Per aquest motiu, la Fundació Antisida de Lleida fa una crida a comprometre’ns com a societat per a no fomentar i reproduir, conscient o inconscientment, aquests perversos mecanismes de discriminació. El manifest també ha senyalat la importància del finançament, perquè “quan diem que acabar amb l’estigma i la discriminació és una responsabilitat comuna, també ens referim, evidentment, al compromís que han de tenir totes les administracions púbiques en garantir un finançament estable i un suport efectiu”.