Dia Mundial de la Sida 2020, amb activitats i un concert benèfic virtual

  • L’Associació Antisida de Lleida s’ha reinventat aquest 2020 i ha organitzat una Nit Vermella amb la col·laboració voluntària d’artistes com Koers, Strombers o Roba Estesa

L’Associació Antisida de Lleida s’ha reinventat aquest 2020 amb motiu del Dia Mundial de la Sida, que té lloc cada any l’1 de desembre. Adaptant-se a la situació actual i aforaments, l’entitat ha organitzat diferents activitats virtuals a les xarxes socials on destaca la Nit Vermella.

Els anys anteriors, el divendres abans de l’1 de desembre, l’Associació Antisida de Lleida organitza un concert solidari per recaptar fons. Aquest any, el concert serà virtual i es podrà veure des de casa a través del canal de YouTube de l’entitat https://www.youtube.com/user/antisidalleida. La iniciativa compta amb la col·laboració altruista d’artistes i entitats que se solidaritzen amb la causa. Es tracta de Koers, Strombers, Roba Estesa, Pernil Salat, les Cícliques, Balkan Paradise Orchestra, Montserrat Seró, Lasta Sanco, la Guingueta i Mr. Jones. A més, hi ha una col·laboració especial de Txarango i Beth Rodergas.

Un concert de més d’una hora de durada amb molts artistes i també amb la col·laboració d’entitats com el Comitè 1r de Desembre o la investigadora de l’Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa), Beatriz Mothe.

L’Associació Antisida de Lleida ha habilitat una campanya a Migrano de Arena https://www.migranodearena.org/reto/nit-vermella-2020 per a poder fer donatius, ja que aquest any no es podrà fer la recaptació presencials dels altres anys. Els diners recollits permetran oferir ajuts de primera necessitat a població en risc d’exclusió social de la demarcació de Lleida.

Programació del Dia Mundial de la Sida:

  • 10.00 h: Lectura del Manifest del Dia Mundial de la Sida al perfil d’Instagram de l’Associació Antisida de Lleida (@antisidalleida). El president de l’entitat, Joan Fibla, serà l’encarregat.
  • De les 10.15 a les 18.00h: Campanya a #XarxesVermelles, durant tot el dia es penjaran a Instagram fotografies de col·laboradors i col·laboradores amb una peça de roba vermella i etiquetaran a l’entitat. 
  • 12.00h: Vídeo ‘Segur què és veritat?’, vídeo realitzat conjuntament per Assexora’t Tarragona i l’Associació Antisida de Lleida, on es parlarà sobre alguns mites sobre el VIH.
  • 18.00h: Vídeo ‘I jo més?’ vídeo realitzat conjuntament per Assexora’t Tarragona i l’Associació Antisida de Lleida, on s’informarà de la prova del VIH i altres serveis que realitzen les entitats al territori.
  • 21.00h: Nit Vermella. Concert benèfic de l’Associació Antisida de Lleida. Canal: Youtube (https://www.youtube.com/user/antisidalleida)