Antisida Lleida i l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida avancen en l’acord de col·laboració per millorar la Unitat de Malalties Infeccioses

  • El centre hospitalari es compromet a reestructurar la unitat de manera provisional per acollir una sala d’espera adequada a les necessitats dels pacients
  • El 2021 està previst el trasllat a un nou espai

L’Associació Antisida de Lleida i l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida (GSS) s’han reunit aquesta setmana per restablir els compromisos adquirits per part de l’hospital per millorar l’estat actual de la Unitat de Malalties Infeccioses. Aquest espai requereix millores d’infraestructura per poder garantir una atenció de qualitat. La reubicació de la Unitat de Malalties Infeccioses és un dels aspectes i compromisos que s’havia quedat pendent en últims anys. Aquest 2020 estava previst la seva reubicació, però  la pandèmia COVID-19 ha endarrerit el canvi del servei.

L’Associació valora positivament els aspectes que s’han anat millorant en els últims anys, com la instal·lació de pantalles tàctils (TESEO), la integració d’un professional de psiquiatria, d’un hospital de dia i del servei de farmàcia. Aquests elements fan que la unitat prengui una atenció integral per donar una resposta de qualitat a les persones amb VIH.

La reubicació de la unitat es durà a terme a un dels espais que ara mateix estan ocupats per altres especialitats dins del mateix hospital. Aquestes especialitats estan previstes traslladar-se al nou annex de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.de Lleida (HUAV). El trasllat es produirà quan es descongestioni les plantes que ara mateix estan ocupades per donar resposta a la COVID-19. Fins que això no sigui possible, la gerència i direcció de l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida s’han compromès a reformar part de l’estructura interior de la unitat per oferir una sala d’espera adequada a les necessitats dels pacients i oferir l’atenció mèdica a consultes externes de l’hospital en horari de tarda.

L’Associació Antisida i el centre hospitalari també han establert que durant el 2021, hi haurà un acord de col·laboració entre ambdues entitats per, d’una banda, oferir la PREP (Profilaxis pre-exposició) a l’entitat social, i per l’altra, per incorporar un/a professional de psicologia a la unitat de l’hospital per oferir una atenció psico-social.

L’Associació Antisida de Lleida, en els seus 30 anys d’atenció en l’àmbit del VIH/Sida de les terres de Lleida,  ha atès aproximadament el 30% de les persones que es visiten a la Unitat de Malalties Infeccioses, i detecta anualment el 50% dels nous diagnòstics de VIH de la Regió Sanitària de Lleida.