Lleida registra al voltant de 35 nous casos d’infecció per VIH a l’any

L’Associació Antisida de Lleida alerta de la importància de la prevenció

Lleida registra al voltant de 35 nous casos d’infecció per VIH a l’any. Des del 2001, s’han detectat a la demarcació de Lleida 600 casos de VIH. Segons ha explicat el president de l’Associació Antisida de Lleida, Joan Fibla, es tracta d’una xifra que malauradament es manté estable, tot i les diferents campanyes i accions de prevenció que es porten a terme des de les administracions i les entitats. Per això, Fibla ha alertat “que hi ha una sensació errònia i no es prenen les mesures de protecció en relacions sexuals de risc”.

“Amb el seguiment farmacològic adequat de la persona infectada, només de l’1 al 3% dels nous casos hauria de desenvolupar la sida” ha afirmat el president de l’Associació Antisida de Lleida.

Amb motiu del Dia Mundial de Lluita contra la Sida, l’1 de Desembre, l’Associació Antisida Lleida ha organitzat diferents activitats a la demarcació de Lleida. A Lleida ciutat hi ha un estand informatiu a la plaça Paeria durant tot el dia, xocolatada popular a càrrec de les vocalies de dones de Lleida i animació. Les accions també s’han portat a terme a la Seu d’Urgell i el Pont de Suert, entre d’altres. L’Associació Antisida de Lleida treballa, des de 1991, per fomentar hàbits saludables i promocionar la prevenció de la salut a tots els col·lectius, especialment en aquells més vulnerables.

perfil-whats-2